1. Hírek
  2. A ŠKODA AUTO felel világszerte a Volkswagen Csoport MQB-A0 globális platformjáért
2021.10.26.
Újdonság a ŠKODA-ról

A ŠKODA AUTO felel világszerte a Volkswagen Csoport MQB-A0 globális platformjáért

A ŠKODA AUTO felel a Volkswagen Csoport meglévő MQB-A0 globális platformjának fejlesztéséért. Ezt a konszern márkái közé tartozó ŠKODA és Volkswagen alkalmazza majd olyan belépő szintű modellek fejlesztéséhez, amelyek a nagy növekedési potenciállal bíró térségekben - mint például India, Oroszország, Afrika, a délkelet-ázsiai országok és a latin-amerikai régió - szerepelhetnek sikerrel. Miután a ŠKODA adaptálta az MQB-A0-IN platformot az indiai piacra, a cseh autógyártó most először felel egy globális platform kialakításáért. A ŠKODA az egyes régiókban történő sikeres megvalósítás érdekében építhet magasszintű fejlesztési szakértelmére, az összetett konszern projektek koordinálásának képességére és a belépő szintű modellek szegmensében szerzett tapasztalatára.

skoda

Thomas Schäfer, a ŠKODA AUTO vezérigazgatója így nyilatkozott : "Felelősséget vállalva az MQB-A0 globális platformért, a ŠKODA AUTO most először felel egy platform világszintű fejlesztéséért. Fejlesztési szakértelmünket felhasználva még komolyabb felelősséget veszünk magunkra a Volkswagen Csoporton belül és ezzel egyidejűleg megerősítjük a ŠKODA AUTO főhadiszállásának szerepét, amely így egy kiemelt európai fejlesztőközpont marad a konszern számára. Meggyőződésem, hogy az MQB-A0 globális platformnak köszönhetően számos új ügyfelet nyerhetünk és tovább erősíthetjük a Csoport helyzetét a belépő szintű modellek szegmensében."

Ralf Brandstätter, a Volkswagen igazgatótanácsának elnöke elmondta : "Átfogó platform stratégiánk révén elértük azt a méretgazdaságosságot, amely lehetővé teszi, hogy ügyfeleinknek világszerte a legkorszerűbb technológiát és kiemelkedő minőséget kínáljunk, versenyképes áron. Erre építve a konszern nagy darabszámot felmutató márkái, a Volkswagen és a ŠKODA gyorsan képesek olyan termékeket kiszállítani ügyfeleiknek, amelyek egyedülállóak a nagy darabszámú szegmensben. A ŠKODA márka jelentős tapasztalattal rendelkezik a belépő szintű modellek világában és ideális pozícióból vághat neki a Volkswagen Csoporton belül az MQB-A0 globális platform sikeres világszintű továbbfejlesztésének. Ily módon olyan együttműködés jön létre, amely révén tovább nőhet a jövedelmezőség a nagy darabszámban készülő modellek szegmensében."

Johannes Neft, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja hozzátette : "Fejlesztő csapatunknak mélyreható ismeretei vannak a belépő szintű modellek szegmenséről. Ezzel a tudással a hátunk mögött vágunk neki az MQB-A0 globális platform fejlesztési munkáinak. Számunkra ez hatalmas elismerés, ugyanakkor komoly motiváció is, hogy sikerre vigyük a projektet. Erre a platformra számos új modell épül majd, amelyek személyreszabott megoldást kínálnak az eltérő régiók különböző ügyféligényeire."

Az MQB-A0 globális platformot világszerte használják és a belépő szintű szegmenseken belül a belsőégésű motorral szerelt új modellek alapjául szolgál. Területileg a fókuszban India, Latin-Amerika, Oroszország, Afrika és a délkelet-ázsiai országok állnak, ahol a belépő szintű szegmensek kiemelkedően fontosak és amelyek ezzel együtt további növekedési lehetőségeket is kínálnak.

ŠKODA AUTO : magas szintű fejlesztési szakértelem, sok évnyi tapasztalat a belépő szintű szegmensek terén

A Volkswagen Csoport bízik a ŠKODA AUTO magas szintű fejlesztési szakértelmében és sok évnyi tapasztalatában, amelyet az árérzékeny belépő szintű modellek szegmensében szerzett. A cseh autógyártó jelenleg India, Oroszország és Észak-Afrika régiójáért felel a Volkswagen Csoporton belül. Június elejétől az indiai Pune kerületben található Chakan város üzemében indult útjára a KUSHAQ modell sorozatgyártása. Ez az első sorozatgyártású modell, amely a moduláris keresztmotoros platform MQB-A0-IN változatára épült. Ezt a változatot a ŠKODA kifejezetten az indiai piachoz igazítva fejlesztette. A platform további Volkswagen és ŠKODA modellek alapjául is szolgál majd. A középtávú tervek között szerepel a KUSHAQ modellnek más feltörekvő piacokra történő bevezetése is. A második modell is már rajtra készen áll és még ebben az évben bemutatkozik.

Még több magasan képzett szakember a ŠKODA márkánál

A ŠKODA márkának még több, magasan képzett szakemberre lesz szüksége az MQB-A0 globális platform munkáihoz, különösképpen a műszaki fejlesztés területén. Míg néhányan más pozíciókból csatlakoznak a projekthez, a többség új dolgozóként érkezik a vállalathoz.

Az MQB-A0 globális platform fejlesztésének felvállalásával a cseh autógyártó fontos lépést tesz afelé, hogy - a "NEXT LEVEL - ŠKODA STRATEGY 2030" stratégia részeként - hosszú távon vezető európai autógyártóvá váljon India, Oroszország és Észak-Afrika térségében.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.