1. Hírek
  2. KAMIQ – A legújabb ŠKODA neve
2019.01.28.
Újdonság a ŠKODA-ról

KAMIQ – A legújabb ŠKODA neve

Közeleg március eleje, amikor élőben is bemutatkozik a ŠKODA legkisebb SUV modellje. Legutóbb egy a külsejéből kaptunk egy kis előzetest, most pedig bejelentették a modell nevét.

KAMIQ

KODIAQ, KAROQ és most a KAMIQ. Már a KAROQ megjelenése után is észre vehető volt, hogy ez trend lesz a márkánál. Az SUV modellek neve K betűvel kezdődik, és Q-ra végződik. Ez persze nem könnyíti meg a marketing osztály dolgát, hiszen nem olyan egyszerű olyan, a világ nagyrészén jól hangzó nevet találni a modelleknek, amelyek jelentenek is valamit.

A megoldást a ŠKODA marketingesei Alaszkában (a KODIAQ és KAROQ estében) illetve Kanada északi részén találták meg. A KAMIQ kifejezést az inuit emberek olyan dologra használják, amikor valami tökéletesen, észrevétlenül látja el a dolgát, úgy mintha csak az ember második bőre lenne. Persze a KAMIQ név annak is ismerősen csenghet, aki nem beszéli inutiok nyelvét. A kínai piacon tavaly mutatták be a KAMIQ helyi változatát. A nevükön kívül azonban felesleges bármilyen hasonlóságot keresni a két modell között, hiszen a kínai KAMIQ kifejezetten a helyi piac számára fejlesztett modell, így sem dizájnban, sem műszaki tartalomban sincs közös bennük.    

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.