Újdonság a ŠKODA-ról
2021.05.12.

Hármas ŠKODA győzelem : az ENYAQ 𝗶V, az OCTAVIA és a SUPERB modellek az import autók élén az "Év összekerékhajtású autója" választáson

Hármas ŠKODA győzelem : az "Auto Bild Allrad" olvasói az autógyártó három modelljét is a legjobbnak választották az "Év összkerékhajtású autója" szavazáson. Az összkerékhajtású ENYAQ iV nagyszerűen debütált és első alkalommal - az impot autók között - rögtön megszerezte az összkerékhajtású kategória első helyét. Az OCTAVIA 4x4 az "Összkerékhajtású autók 40 000 euró alatt" mezőnyében lett az import modellek legjobbja, míg a SUPERB 4x4 egészen a dobogó legfelső fokára állhatott az "Összkerékhajtású személyautók 40 000 euró felett" kategóriában.
skoda

Az OCTAVIA számára ez már a hatodik ilyen elismerés, a SUPERB pedig ezzel a győzelemmel a tizenkettedik első helyét gyűjtötte be az olvasói szavazáson. A ŠKODA ENYAQ iV első alkalommal vett részt a választáson és lenyűgözte a magazin olvasóit : a tisztán elektromos SUV modellt választották meg ugyanis elsőnek a « Tisztán elektromos hajtású autók » mezőnyében. A ŠKODA első, a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjára (MEB) épülő sorozatgyártású modelljével a márka eddigi legnagyobb lépését tette meg az elektromobilitási stratégiájának megvalósításához vezető úton. A cseh autógyártó zászlóshajójának két legerősebb változatában - az ENYAQ iV 80x és az ENYAQ iV RS modellekben - az összekerékhajtás mellett egy második elektromos motor is helyet kapott, mégpedig az első tengelyen. A ŠKODA ENYAQ iV modellel már április közepe óta találkozhatnak az érdeklődők a ŠKODA európai kereskedéseinek bemutatótermeiben.


A ŠKODA OCTAVIA kategóriájában a legjobb import autónak bizonyult a 2014, 2015, 2019 és 2020. évi szavazásokon. A tavalyi évben a modell az összesített győzelmet is megszerezte az « Összkerékhajtású személyautók 40 000 euróig » kategóriában. Az idei sikerrel az OCTAVIA 4x4 már hatodik alkalommal végez az élen ezen a jelentős olvasói szavazáson.


A ŠKODA SUPERB második generációja kategóriájában végig az import járművek élén végzett 2009. és 2013. között. 2015-ben a modell jelenlegi generációja folytatta a sikertörténetet. Az olvasók továbbá kategóriájának legjobb import járművének választották a SUPERB modellt 2016. és 2020. között.Az idei győzelem így a tizenegyedik alkalom, hogy a középkategóriás modell megnyerte az összkerékhajtású járművek olvasói szavazását.


Az olvasók január 7. és február 21. között tíz kategóriában összesen 237 modell közül online választhatták ki kedvenceiket. Az "Év összkerékhajtású autója" választást az idén huszadik alkalommal rendezték meg.