1. Hírek
  2. Elvitték az 500 000 forintos díjat
2019.10.13.
Újdonság a ŠKODA-ról

Elvitték az 500 000 forintos díjat

A Közlekedik a Család vetélkedősorozat már biztosan sokak számára ismerős, hiszen hosszú évek óta minden nyáron megrendezésre kerül, és a fődíja egy ŠKODA modell. Idén azonban már második alkalommal nem csak a családok vetélkedtek egymással, hanem az iskolák is.

skoda

A gyerekek biztonságos közlekedésre oktatása nemcsak a családok feladata, abban jelentős részt vállalnak az iskolák is. Ezt elismerve a Porsche Hungaria ŠKODA márkaképviselete a vetélkedő kiegészítéseként az iskolák számára is nyereményeket ajánlott fel. Az ötszáz-, háromszáz- illetve százezer forintos díjakat azok az oktatási intézmények kapták, akiktől a legtöbb résztvevő család érkezett a vetélkedő egyes állomásaira. 

Idén a legtöbb család a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolából vett részt a Közlekedi a Család vetélkedősorozaton, így az iskoláknak szóló fődíjat, az 500 000 forint értékű iskola-, és sportszert ők vehették át. A nyereményátadónak a ŠKODA miskolci márkakereskedése adott otthont, itt beszélgettünk Németh János ŠKODA márkaigazgatóval, és Pető Istvánné igazgatónővel.

 

"Családbarát márkaként a társadalmi felelősségvállalás jegyében végezzük elsősorban tevékenységünket, és mivel a közlekedés számtalan veszélyt is rejt, szeretnénk a diákokat, a fiatalokat jobban bevonni a biztonságos közlekedés témakörébe. Ehhez keresni sem tudnánk jobb partnereket az iskoláknál, hiszen ez a korosztály itt tölti ideje nagyrészét. Kezdeményezésünkkel egyben szerettük volna elismerni a pedagógusok munkáját is, amellyel a biztonságosabb közlekedésre nevelik gyermekeinket"- mondta Németh János.

 

- Igazgatónő! Egy ilyen vetélkedőben nyilván a főnyeremény is motiváló. De ezen kívül mivel mozgósították a családokat a részvételre?

Elsősorban valóban a nyeremény motiválta a szülőket, de a közös családi program is ösztönözte őket. A szülői példamutatásról sem kell elfelejtkeznünk. Ha a gyermekek látják, hogy szüleiknek is fontos a kulturált, szabálykövető közlekedés, ők is fogják ezt a mintát követni.

 

- Fontosnak tartják a gyerekek közlekedésbiztonsági nevelését? 

Az intézményünkben már több éve kiemelt feladat a gyermekek helyes közlekedésre nevelése. Nemcsak a tanítási órákon feladata  pedagógusainknak, hanem heti 2 alkalommal szakköri tevékenység keretében is foglalkoztatjuk az érdeklődő diákokat. Ezeknek a tanórán kívüli foglalkozásoknak a célja az, hogy tanulóink életkori sajátosságait figyelembe véve ismerjék meg a gyalogos, kerékpáros közlekedés szabályait valamint a kerékpár biztonságos használatát. A témakörben nyári napközis tábort is szerveztünk az utóbbi két tanévben. Ezeket az elsajátított ismereteket nemcsak a mindennapi életben tudják hasznosítani, hanem a témában meghirdetett megyei, területi versenyeken is kiemelkedő eredményeket értek már el.

 

- Az iskola tanári kara is aktívan részt vett a vetélkedőn? 

Ebben a megmozdulásban a nevelőtestület egésze most nem vett részt, inkább iskolánk alapítványának szervező munkáját emelnénk ki. Az alapítványunk kuratóriumára hárult  a családok tájékoztatása, szervezése. Természetesen a tanári karból vettek részt kollégák, akiknek családjai megfeleltek a versenykiírásnak.

 

- Mi a terv? Mire fogják fordítani a nyeremény összegét?

Igazán még nem döntöttük el, még egyeztetünk a nyeremény felhasználásáról.

 

A ŠKODA 2020-ban is készül az iskoláknak szóló díjakkal? - fordulunk Németh Jánoshoz.

"A Közlekedik a Család vetélkedősorozat keretein belül idén már második alkalommal hirdettük meg ezt a lehetőséget az iskolák számára, és terveink szerint ez a jövőben is szerves része lesz a vetélkedőnek."

 

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.