1. Hírek
  2. A ŠKODA KAROQ kabrióváltozatát készítik el a ŠKODA szakiskolájának tanulói
2018.04.27.
Újdonság a ŠKODA-ról

A ŠKODA KAROQ kabrióváltozatát készítik el a ŠKODA szakiskolájának tanulói

Új Tanuló-koncepcióautót (Azubi Concept Car) épít a ŠKODA Mladá Boleslav-i szakiskolájának húsz diákja. Az elmúlt évek négy tanulmányát követően most a ŠKODA KAROQ kabrióváltozata készülhet így el, amely júniusban mutatkozik be a nagyközönség előtt. A szakember-utánpótlás alkotásaként születő modell ismét a ŠKODA képzési rendszerének magas minőségét hangsúlyozza.

skoda

Újabb lehetőséget kínál ifjú tehetségeinek a ŠKODA AUTO, hogy járműtervezőként is megállják helyüket. A 17 és 18 esztendős fiatalok a ŠKODA szakiskolájának diákjaiként fogtak össze az immár ötödik ilyen járműtanulmány megalkotására. Oktatóik vezetése alatt, illetve a vállalat székhelyén, Mladá Boleslavban működő műszaki, formatervezési és gyártástechnológia részlegek támogatásával ezúttal a ŠKODA KAROQ alapjaira épülő kabrió-tanulmányt készítenek. A projekt egyrészt a legújabb SUV-modell jelentőségét hangsúlyozza a márka termékprogramja szempontjából, másfelől a KAROQ sikereire és díjaira hívja fel a figyelmet, miközben friss és fiatalos formavilágát is kiemeli. A gyakorlati projekt keretében a tanulók azt is gyakorolhatják, hogyan fejleszthetik csapatmunka keretében műszaki és szervezői képességeiket. A kész tanulmány, amely még nem kapott nevet, júniusban mutatkozik be a nagyközönség előtt.

A fiatal szakemberek hét szakmából - köztük a fényező, a jármű-mechatronika és a szerszámkészítő - érkeztek. "Nagy örömmel tölt el minket e projekt, mivel saját elképzeléseink szerinti autó megépítésére kínál lehetőséget" - hangsúlyozta Ondřej Bacík, a csapat tagja.

A Skoda tanulói 2014 óta évről-évre terveznek és építenek egy-egy koncepciójárművet. Az első ilyen tanulmányként a ŠKODA CITIGO kétüléses változata készülhetett el, amelyet 2015-ben a ŠKODA FABIA műszaki alapjaira épülő pickup, 2016-ban pedig a ŠKODA RAPID SPACEBACK kupétanulmánya követett. A 2017-ben született elektromos buggy alapjául ismét a ŠKODA CITIGO szolgált.

A tanulói projekt ezúttal is a ŠKODA képzési rendszerének színvonalas minőségét hangsúlyozza. Az 1927-ben alapított szakiskolában különböző műszaki szakmák három- és négyéves képzésében részesülhetnek a fiatalok. Jelenleg több mint 900 diák tanul az összesen tizenhárom, öt négyéves és nyolc hároméves időtartamú teljes képzésben, valamint a két további oktatási programban. Emellett a ŠKODA mintegy hatvan dolgozója bővíti ismereteit a különböző továbbképzések során.

A gépipari szakiskola a ŠKODA Akadémia részeként működik, amely 2013 áprilisában tanulók és dolgozók komplex képzésére jött létre, s amelynek oktatási programja kifejezetten a vállalat igényeihez igazodik. Az autógyártó a KOVO szakszervezet támogatásával 2013 óta mintegy 260 millió cseh koronát fordított a képzési program bővítésére és a ŠKODA Akadémia felszerelésének korszerűsítésére.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.