1. Hírek
  2. A ŠKODA AUTO legyártotta KAROQ kompakt SUV-modellje 250 ezredik példányát
2019.09.30.
Újdonság a ŠKODA-ról

A ŠKODA AUTO legyártotta KAROQ kompakt SUV-modellje 250 ezredik példányát

A ŠKODA AUTO Mladá Boleslav-i gyárában szeptember 20-án legördült a szerelőszalagról a 250 ezredik ŠKODA KAROQ, a jubileumi példány egy Magic-fekete metál színű KAROQ 1.0 TSI (85 kW/115 LE). A kompakt SUV-modell világpermierjét 2017 május közepén tartották Stockholmban, sorozatgyártása pedig 2017 júliusban indult be, a KAROQ így már gyártáskezdete után mintegy két évvel elérte a negyedmilliós volument.

skoda

Amint Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja kiemelte: "E mérföldkő jól bizonyítja, milyen népszerű a ŠKODA KAROQ. Nagyszerű siker, hogy már valamivel több, mint két évvel a gyártáskezdet után elértük a 250 ezer darabos mennyiséget, ami a KAROQ jelentőségét is hangsúlyozza vonzó modellpalettánkon."

A ŠKODA 2017 júliusa óta készíti Kvasinyban KAROQ modelljét, 2018 januárban pedig Mladá Boleslavban is beindult a gyártása. 2018 folyamán a cseh gyártó 115 700, míg az idén eddig 97 900 darabot szállított ki ügyfeleinek KAROQ sorozata tagjaiból, amely így jelenleg a ŠKODA legkeresettebb modelljeinek egyike.

A ŠKODA 2016-ban a KODIAQ sorozattal indította el SUV-offenzíváját, amely a márka kínálatának első nagyméretű Sport Utility Vehicle tagjaként jelent meg. A KODIAQ 2016 októbere óta készül Kvasinyban, s 2017 tavaszán érkezett a piacra. A KODIAQ, a KAROQ és az új City-SUV KAMIQ formájában a cseh gyártó már három vonzó modellel is szolgál e piaci szegmensben, s a márkaembléma helyett mindegyikük már önálló betűből álló márkafeliratot hordoz csomagtérajtaján.

A 2020-as modellévre a ŠKODA műszakilag és optikailag is frissítette KAROQ sorozatát, a nagysikerű kompakt SUV-modellt most a fokozott biztonság és kényelem szolgálatában még gazdagabb felszereltség jellemzi. Rendelkezésre áll hozzá például az új Side Assist rendszere is, amely már 70 méteres távolságig figyelmeztethet a visszapillantó tükrök holtterében tartózkodó járművekre. A KAROQ connectivity-kínálata is a legkorszerűbbnek számít, s az innovatív ŠKODA Connect megoldások mellett online-szolgáltatások széleskörű választékával is szolgál. A ŠKODA KAROQ futóműve - amely elsőkerékhajtású és összkerékhajtású kivitelében egyaránt felszerelhető az adaptív futómű (Dynamic Chassis Control; DCC) technikájával - szintén mércéül szolgálhat és mindenkor lehetővé teszi a műutaktól távoli kirándulásokat is.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.