1. Hírek
  2. A ŠKODA „bestsellerének” negyedik generációja a hét 2021-es döntős között
2021.01.13.
Újdonság a ŠKODA-ról

A ŠKODA „bestsellerének” negyedik generációja a hét 2021-es döntős között

Újabb nemzetközi díjra esélyes az új ŠKODA OCTAVIA. A ŠKODA "bestsellerének" negyedik generációja a tekintélyes "Év Autója" ("Car of the Year") díj idei döntősei közé jutott az elmúlt tizenkét hónap során a nemzetközi piacokon bemutatkozó összesen 29 újdonság mezőnyében. A hét versenyben maradt modell 23 európai ország 60 szavazásra jogosult autós újságírójából álló, nemzetközi szakértői zsűri döntésére vár. A díjat 1964 óta évente ítélik oda, a 2021-es "Év Autóját" március elsején hirdetik ki. A ŠKODA OCTAVIA már 2020 negyedik negyedévében rangos díjakat nyert el Nagy-Britannia, Ausztria, Németország és Svájc fontos exportpiacain.

skoda

Az "Év Autója" ("Car of the Year") díj Európa egyik legjelentősebb autóipari elismerése, amelyet immár 1964 óta ítélnek oda. A szervező kilenc európai ország kilenc autós szakmai magazinja, az egyes kiírásokon pedig minden olyan új gépkocsimodell részt vehet, amelyet a szavazást megelőző tizenkét hónap során legalább öt európai piacon kínáltak. A 2021-es "Év Autója" díjért ennek megfelelően összesen 29 modellt indult, amelyek közül - mint minden évben - mostanra választották ki a hét döntőst. A ŠKODA OCTAVIA már másodszor került a kiválasztottak közé, miután 2014-ben a ŠKODA "bestsellerének" harmadik generációja is a döntőbe jutott. A zsűri 23 európai ország összesen 60 szakújságírójából áll, országonként az adott piac méretének megfelelő számú taggal. Németországot, Franciaországot, Nagy-Britanniát, Olaszországot és Spanyolországot egyaránt hat-hat zsűritag képviseli.

Több mint hétmillió legyártott példányával a ŠKODA OCTAVIA a cseh autógyártó legnagyobb darabszámban kiszállított modellje. Új, negyedik generációban a márka "bestsellere" gazdaságosabb és környezetkímélőbb, mint valaha, mivel a ŠKODA a modellsorozat történetének legszélesebb hajtásrendszer-választékával kínálja. Az újdonság egyaránt kapható Limousine és COMBI kivitelben, gazdaságos benzin-, dízel- és földgázüzemű motorokkal, hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) és mild-hibrid technikával, valamint első- vagy összkerékhajtással, míg teljesítménypalettája a 81 kW (110 LE) és 180 kW (245 LE) közötti tartományt öleli fel. Az új nemzedéket elődjéhez képest még érzelemdúsabb és dinamikusabb formavilág, még tágasabb térkínálat és még színvonalasabb kényelem jellemzi, amit a legmagasabb szintű aktív és passzív biztonság, illetve korszerű connectivity-funkciók egészítenek ki. Mindemellett a ŠKODA jellegzetes erénye a kiemelkedő funkcionalitás és a számos ötletes részletmegoldás.

Az OCTAVIA már tavaly is sikeresnek bizonyult a nemzetközi díjak terén
Egyedül 2020 utolsó negyedévében, Nagy-Britannia, Ausztria, Németország és Svájc fontos exportpiacain négy rangos díjat is begyűjtött az új OCTAVIA. Nagy-Britanniában az Auto Express magazin "Az Év Autójának" ("Car of the Year") választotta, de az OCTAVIA az "Auto Express Újautó-díj" ("Auto Express New Car Awards") "Kompakt családi autó" ("Compact Family Car"), illetve - OCTAVIA COMBI kivitelében - "Kombik" ("Estate Car") kategóriájában is az élen végzett. Az Osztrák Autós-, Motorkerékpáros- és Kerékpárosszövetség (Auto-, Motor- und Radfahrerbund Österreich; ARBÖ) "Nagy Osztrák Autódíj" ("Großer Österreichischer Automobil-Preis") szavazásán az OCTAVIA a 20 001 és 50 000 euró között árfekvésű modelleket tartalmazó középső kategóriában győzedelmeskedett, míg a német Auto Zeitung szakmai magazin "Auto Trophy 2020" díjaival az OCTAVIA mindjárt kettős győzelmet ünnepelhetett: a kompaktkategória legnépszerűbb importmodelljeként, valamint ŠKODA OCTAVIA RS változatában a "Legjobb kompakt import sportautóként" ("Bester Kompaktsportler - Import"). Svájcban több média - köztük a Schweizer Illustrierte és a Blick - olvasói és online-felhasználói is "A Svájciak Kedvenc Autójává" választották 2021-ben ("Lieblingsauto der Schweizer 2021"). A ŠKODA "bestsellere" emellett már 2020 júniusában is diadalmaskodott a német Auto Bild Allrad és AUTO Straßenverkehr szakmai magazinok olvasói szavazásain, mégpedig a 40 ezer euróig terjedő személyautók mezőnyében "Az Év Összkerékhajtású Autójaként" ("Allradauto des Jahres"), valamint a 25 ezer euróig kínált modellek "Legjobb dizájn" kategóriájában "Az Év Családi Autójaként" ("Familienauto des Jahres").

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.