1. Hírek
  2. Biztonságos és kényelmes sítúra a ŠKODA modelljeivel
2020.01.27.
Újdonság a ŠKODA-ról

Biztonságos és kényelmes sítúra a ŠKODA modelljeivel

Tágas, variálható és a téli útviszonyokra is ideálisan felszerelt: a ŠKODA modelljei - mint például a KODIAQ SUV-modell, valamint a SUPERB és az OCTAVIA sorozat COMBI változatai - a nagy téli síszabadság ideális kísérői. A sílécek, snowboardok és a szükséges további csomagok számára átlag feletti térkínálat jellemzi őket, illetve olyan ötletes kényelmi felszerelések, mint a fűthető szélvédő, kormánykerék, illetve első és hátsó ülések. Az opcionális vagy modelltől függően akár az alapkivitelhez tartozó összkerékhajtással kiegészülve a hegyek havas síterületeinek megközelítése sem okozhat problémát - amennyiben figyelembe veszünk néhány apró tippet, mielőtt útnak indulunk.

skoda

A várva-várt síszabadság biztonságos megkezdése előtt a ŠKODA modelljeit is átfogóan fel kell készíteni a télre. Kellő profilmélységgel rendelkező téli gumiabroncsok, fagyálló folyadék a hűtőrendszerben és a szélvédőmosó-tartályban, az akkumulátor ellenőrzése - ezek a minden járművezető számára feltétlenül ajánlott "téli alapprogram" részei a hideg évszak kezdete előtt. Az átfogó téli "fitnesz-ellenőrzés" és az akkumulátorteszt minden ŠKODA-márkakereskedő kínálatában szerepel.

A következő lépés a megfelelő pakolás: a sílécek és snowboardok, a bakancsok, illetve az egész család vastag téli ruházata sok helyet foglal az autóban, a ŠKODA KODIAQ, SUPERB COMBI és OCTAVIA COMBI azonban egyaránt kiválóan felkészült erre. Mindegyikük kategóriája legnagyobb csomagtartó-térfogatával szolgál, kívánságra pedig lehajtható hátsó üléstámlájuk középső részén speciális sízsákot is kínálnak a lécek biztonságos és tiszta elhelyezésére. Ha a hátsó ülés mindhárom üléshelyére szükség van, a sílécek és a snowboardok különleges sí- és snowboard-tetőcsomagtartókon is szállíthatók, amelyek ŠKODA Eredeti Tartozékként kaphatók. Mindezen kiegészítőket kifejezetten a ŠKODA gépkocsik számára fejlesztették ki, illetve tesztelték, így illeszkedésük is tökéletes.

Még nagyobb kényelemmel szolgálnak a tetőcsomagtartó-dobozok, amelyek akár 380 liter további rakodótérfogatot is kínálhatnak, s az útipoggyász nagy részét elnyelhetik. Használatukkal a hátsó üléstámla lehajtására sincs szükség, így nagyobb hely és fokozott kényelem állhat az utasok rendelkezésére. A tetőcsomagtartó-dobozok zárhatóak, aerodinamikailag is optimális kialakításúak, s fekete, ezüst és fehér színben rendelhetők.

A tetőcsomagtartó-dobozok egy további előnyt is kínálnak: egy-egy hosszú síelést követően, a nap folyamán átizzadt vagy átnedvesedett ruhadarabok legalább egy része elhelyezhető bennük. Az utastérben tárolva őket, bepárásíthatják az ablakokat, ami veszélyeztetheti a közlekedés biztonságát. A párás ablakok legjobb ellenszere azonban továbbra is a légkondicionáló berendezés. Mivel a légkondicionálás használatakor a légbefúvó nyílásokon kiáramló levegő a hőmérsékletétől függetlenül különösen száraz, gyorsabban felveheti az ablakok párásodásáért felelős kondenzvizet. Kiválóan megfigyelhető e kedvező hatás, amikor a száraz levegő legmagasabb fokozatra kapcsolt ventilátor mellett közvetlenül a szélvédőre áramlik. A fűthető első és hátsó ülések, valamint kormánykerék színvonalas kényelmet biztosít a vezető és utasai számára, míg a fűthető első szélvédő és szélvédőmosó fúvókák zavartalan kilátásról gondoskodnak előre. Hatékonyan előzhető meg a lábtérkárpit havas lábbelik okozta átnedvesedése a ŠKODA Eredeti Tartozékok kínálatában szereplő gumiszőnyegekkel.

A márka olyan modelljei, mint a ŠKODA KODIAQ, SUPERB és OCTAVIA, azonban nem csupán nagyvonalúan méretezett és széleskörűen variálható belteret kínálnak, ahol a bennülők és csomagjaik egyaránt kényelmesen elférnek. Motorváltozattól, felszereltségtől, illetve kiviteltől függően opcionálisan vagy már alapfelszerelésként összkerékhajtással is kaphatók, így nagy hóban is jól és biztonságosan haladhatnak a síterületeken. Extrém téli körülmények között további segítséget nyújtanak a ŠKODA Eredeti Tartozékok választékában szereplő hóláncok, ahol hólánc-használatra is jóváhagyott könnyűfém keréktárcsák is találhatók. A hólánc alkalmazását azonban feltétlenül még indulás előtt, otthon ajánlott kipróbálni, illetve begyakorolni. Már egy rövid, mintegy 50 méteres haladás során is ellenőrizhető a láncok kellő feszessége, s ha minden rendben, akár mély hó borította utakon sem állhat már semmi a zavartalan közlekedés útjában.

További tippek a biztonságos sítúrákhoz a ŠKODA Storyboard oldalon találhatók.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.